Menu
Restauracja Artemida to kulinarna podróż przez region i świat w sercu Ustronia
Szukasz wyjątkowego miejsca na obiad, romantyczną kolację lub uroczystość rodzinną w Ustroniu? Restauracja Artemida w Hotelu Olympic Spa & Wellness to idealna propozycja dla smakoszy i miłośników regionalnej gościnności.
Nasze menu restauracyjne łączy inspiracje z różnych zakątków świata od kuchni europejskiej po autorskie kompozycje Szefa Kuchni. Wierzymy, że różnorodność smaków tworzy najpiękniejsze kulinarne wspomnienia. Każde danie przygotowywane jest z pasją i szacunkiem do jakości produktów.
Smak jesieni to regionalne menu sezonowe
Obecnie zapraszamy na menu jesienne, w którym królują smaki regionu. Dania bazują na lokalnych, świeżych składnikach,
z akcentem na tradycyjne produkty beskidzkie. To propozycja dla tych, którzy cenią autentyczność, sezonowość
i nowoczesne podejście do kuchni regionalnej.
Restauracja idealna na każdą okazję
Artemida to doskonały wybór na codzienny posiłek, jak i wyjątkowe uroczystości:
chrzciny, komunie, jubileusze,
eleganckie kolacje we dwoje,
spotkania biznesowe w kameralnej atmosferze.
Dzięki przestronnemu wnętrzu, znakomitej obsłudze i szerokiej ofercie win każda wizyta w naszej restauracji to niezapomniane doświadczenie.
Dlaczego warto nas odwiedzić?
* Różnorodne menu – klasyka i nowoczesność
* Kuchnia europejska i regionalna Beskidu Śląskiego
* Wyjątkowa lokalizacja nad brzegiem Wisły, z widokiem na góry
* Restauracja przy hotelu z basenem, SPA i strefą wellness
Zapraszamy do Restauracji Artemida w Ustroniu to miejsca, gdzie smak spotyka się z pasją. Sprawdź naszą kartę dań
i zarezerwuj stolik już dziś!
MENU SEZONOWE WIOSNA - LATO
CARPACCIO WOŁOWE
"A G"
Polędwica wołowa, rukola, parmezan, oliwa z oliwek, kapary, bagietka
49 zł
CHŁODNIK Z BOTWINY
"C"
Młode li cie, bulwy buraka wikłowego, ma lanka, jajko, og rek, rzodkiewka
24 zł
OKOŃ MORSKI
"G"
Filet z okonia, ziemniaki, szparagi, sos holenderski
72 zł
BEZA PAVLOVA
"C G"
Mini beza, mascarpone, truskawki, rabarbar
29 zł




MENU SEZONOWE WIOSNA - LATO
CARPACCIO WOŁOWE
"A G"
Polędwica wołowa, rukola, parmezan, oliwa z oliwek, kapary, bagietka
49 zł
CHŁODNIK Z BOTWINY
"C"
Młode li cie, bulwy buraka wikłowego, ma lanka, jajko, og rek, rzodkiewka
24 zł
OKOŃ MORSKI
"G"
Filet z okonia, ziemniaki, szparagi, sos holenderski
72 zł
BEZA PAVLOVA
"C G"
Mini beza, mascarpone, truskawki, rabarbar
29 zł
PRZYSTAWKI
Bratering z beskidzkiego pstrąga z chipsami z ziemniaka truflowego, ziemia oliwkowa, piana buraczana
A, D
100 g / 20 g / 10 g /20 ml
38 zł
Carpaccio z jelenia, prażone orzechy, dresing miodowy z rozmarynem i śliwkową okowitą
A, F, H
60 g / 20 g / 20 ml
58 zł
Tatar wołowy z marynatami, suszone żółtko, emulsja grzybowa
A, C
110 g / 10 g / 10 ml
64 zł
Gęsia wątróbka z suską sechlońską, flambirowana w trójniaku, puder z boczku, żurawina
A
140 g / 10 g / 20 ml A
52 zł
Gołka zapiekana, marynowana dynia, żel z szarej renety
100 g / 30 g / 30 ml A G
32 zł
Sałatki
Rzymska sałata z grillowanym indykiem lub wędzonym tofu, grzanki z wędzonymi szprotkami, ser Bursztyn, sos Cezar
A C D G
130 g / 100 g /50 g / 30 ml
56 zł
Sałatka z półgęskiem i słonecznikiem, konfitura z fenkułu i gruszki, dresing musztardowy z syropem klonowym
F
100 g / 60 g / 100 g / 20 ml
64 zł
Zupy
Tradycyjny rosół z makaronem
A
250 ml / 50 g
24 zł
Żurek na maślance z pieczoną białą kiełbasą i tłuczonymi ziemniakami
A, G
250 ml /60 g / 50 g
35 zł
Krem z dyni z zacierką i prażonymi płatkami migdałów
A, C, G
250 ml / 50 g / 10 g
26 zł
Dania Główne
Tagliatelle orkiszowe z krewetkami w białym winie i orzeszkami piniowymi, puder z suszonych pomidorów
A, C, G, H
260 g / 20 g / 20 g
79 zł
Filet z sandacza ochabskiego, szpecle z boczkiem, roszponka z bryndzą i pieczoną oberżyną
A, C, D, G
160 g / 180 g / 80 g
76 zł
Polski antrykot sezonowany, ziemniaki z ogniska, gzik, sałatka z rukoli, kiszonego ogórka i marynowanej cebuli
"G"
300 g / 200 g / 150 g
155 zł
Schab wieprzowy z kością, cieszyńska babraczka
450 g / 200 g
68 zł
Kurczak kukurydziany w polencie, domowe frytki, marchew glazurowana w miodzie, aioli
C, G
180 g / 160 g / 100 g / 50 ml
62 zł
Ciemne pierogi z ziemniakami i bryndzą, kwaśna śmietana, omasta pieczarkowa z prażoną cebulą i sezamem
A, C, G, K
8szt. / 50 ml / 20 g
48 zł
Pyzy z szarpaną kaczką, mus buraczany, demi z pieczonej kaczki, chrupki z jarmużu
G
280 g / 80 g / 30 ml
54 zł
Desery
Sernik dyniowy, rokitnik z pomarańczą i miodem, solony karmel z migdałami
A C G H
250 g / 20 ml
32 zł
Crumble śliwkowe z rozmarynem, kruszonka owsiana z orzechami, lody waniliowe
"A G H"
220 g / 50 g
28 zł
Pączek z domowymi powidłami śliwkowymi, korzenny grzaniec
A C G
130 g / 80 ml
26 zł
Alergenty
A Gluten, B Skorupiaki, C Jaja, D Ryby, E Orzeszki ziemne, F Soja, G Mleko i jego pochodne z laktozą, H Orzechy, I Seler, J Gorczyca, K Sezam, L Dwutlenek siarki i siarczany, M Łubin, N Mięczaki
