Menu

Restauracja Artemida to kulinarna podróż przez region i świat w sercu Ustronia

Szukasz wyjątkowego miejsca na obiad, romantyczną kolację lub uroczystość rodzinną w Ustroniu? Restauracja Artemida w Hotelu Olympic Spa & Wellness to idealna propozycja dla smakoszy i miłośników regionalnej gościnności.

Nasze menu restauracyjne łączy inspiracje z różnych zakątków świata od kuchni europejskiej po autorskie kompozycje Szefa Kuchni. Wierzymy, że różnorodność smaków tworzy najpiękniejsze kulinarne wspomnienia. Każde danie przygotowywane jest z pasją i szacunkiem do jakości produktów.

Smak jesieni to regionalne menu sezonowe

Obecnie zapraszamy na menu jesienne, w którym królują smaki regionu. Dania bazują na lokalnych, świeżych składnikach,
z akcentem na tradycyjne produkty beskidzkie. To propozycja dla tych, którzy cenią autentyczność, sezonowość
i nowoczesne podejście do kuchni regionalnej
.

Restauracja idealna na każdą okazję

Artemida to doskonały wybór na codzienny posiłek, jak i wyjątkowe uroczystości:
chrzciny, komunie, jubileusze,
eleganckie kolacje we dwoje,
spotkania biznesowe w kameralnej atmosferze.

Dzięki przestronnemu wnętrzu, znakomitej obsłudze i szerokiej ofercie win każda wizyta w naszej restauracji to niezapomniane doświadczenie.

Dlaczego warto nas odwiedzić?

* Różnorodne menu – klasyka i nowoczesność
* Kuchnia europejska i regionalna Beskidu Śląskiego
* Wyjątkowa lokalizacja nad brzegiem Wisły, z widokiem na góry
* Restauracja przy hotelu z basenem, SPA i strefą wellness

Zapraszamy do Restauracji Artemida w Ustroniu to miejsca, gdzie smak spotyka się z pasją. Sprawdź naszą kartę dań
i zarezerwuj stolik już dziś!

MENU SEZONOWE WIOSNA - LATO

CARPACCIO WOŁOWE

"A G"

Polędwica wołowa, rukola, parmezan, oliwa z oliwek, kapary, bagietka

49 zł

CHŁODNIK Z BOTWINY

"C"

Młode li cie, bulwy buraka wikłowego, ma lanka, jajko, og rek, rzodkiewka

24 zł

OKOŃ MORSKI

"G"

Filet z okonia, ziemniaki, szparagi, sos holenderski

72 zł

BEZA PAVLOVA

"C G"

Mini beza, mascarpone, truskawki, rabarbar

29 zł

MENU SEZONOWE WIOSNA - LATO

CARPACCIO WOŁOWE

"A G"

Polędwica wołowa, rukola, parmezan, oliwa z oliwek, kapary, bagietka

49 zł

CHŁODNIK Z BOTWINY

"C"

Młode li cie, bulwy buraka wikłowego, ma lanka, jajko, og rek, rzodkiewka

24 zł

OKOŃ MORSKI

"G"

Filet z okonia, ziemniaki, szparagi, sos holenderski

72 zł

BEZA PAVLOVA

"C G"

Mini beza, mascarpone, truskawki, rabarbar

29 zł

gołka zapiekana

PRZYSTAWKI

Bratering z beskidzkiego pstrąga z chipsami z ziemniaka truflowego, ziemia oliwkowa, piana buraczana

A, D

100 g / 20 g / 10 g /20 ml

38 zł

Carpaccio z jelenia, prażone orzechy, dresing miodowy z rozmarynem i śliwkową okowitą

A, F, H

60 g / 20 g / 20 ml

58 zł

Tatar wołowy z marynatami, suszone żółtko, emulsja grzybowa

A, C

110 g / 10 g / 10 ml

64 zł

Gęsia wątróbka z suską sechlońską, flambirowana w trójniaku, puder z boczku, żurawina

A

140 g / 10 g / 20 ml A

52 zł

Gołka zapiekana, marynowana dynia, żel z szarej renety

100 g / 30 g / 30 ml A G

32 zł

Sałatki

Rzymska sałata z grillowanym indykiem lub wędzonym tofu, grzanki z wędzonymi szprotkami, ser Bursztyn, sos Cezar

A C D G

130 g / 100 g /50 g / 30 ml

56 zł

Sałatka z półgęskiem i słonecznikiem, konfitura z fenkułu i gruszki, dresing musztardowy z syropem klonowym

F

100 g / 60 g / 100 g / 20 ml

64 zł

Sałatka wiosenna z warzywami sezonowymi – lekka propozycja z menu Restauracji Artemida w Ustroniu

Zupy

Tradycyjny rosół z makaronem

A

250 ml / 50 g

24 zł

Żurek na maślance z pieczoną białą kiełbasą i tłuczonymi ziemniakami

A, G

250 ml /60 g / 50 g

35 zł

Krem z dyni z zacierką i prażonymi płatkami migdałów

A, C, G

250 ml / 50 g / 10 g

26 zł

zupa dyniowa

Dania Główne

Tagliatelle orkiszowe z krewetkami w białym winie i orzeszkami piniowymi, puder z suszonych pomidorów

A, C, G, H

260 g / 20 g / 20 g

79 zł

Filet z sandacza ochabskiego, szpecle z boczkiem, roszponka z bryndzą i pieczoną oberżyną

A, C, D, G

160 g / 180 g / 80 g

76 zł

Polski antrykot sezonowany, ziemniaki z ogniska, gzik, sałatka z rukoli, kiszonego ogórka i marynowanej cebuli

"G"

300 g / 200 g / 150 g

155 zł

Schab wieprzowy z kością, cieszyńska babraczka

450 g / 200 g

68 zł

Kurczak kukurydziany w polencie, domowe frytki, marchew glazurowana w miodzie, aioli

C, G

180 g / 160 g / 100 g / 50 ml

62 zł

Ciemne pierogi z ziemniakami i bryndzą, kwaśna śmietana, omasta pieczarkowa z prażoną cebulą i sezamem

A, C, G, K

8szt. / 50 ml / 20 g

48 zł

Pyzy z szarpaną kaczką, mus buraczany, demi z pieczonej kaczki, chrupki z jarmużu

G

280 g / 80 g / 30 ml

54 zł

Crumble

Desery

Sernik dyniowy, rokitnik z pomarańczą i miodem, solony karmel z migdałami

A C G H

250 g / 20 ml

32 zł

Crumble śliwkowe z rozmarynem, kruszonka owsiana z orzechami, lody waniliowe

"A G H"

220 g / 50 g

28 zł

Pączek z domowymi powidłami śliwkowymi, korzenny grzaniec

A C G

130 g / 80 ml

26 zł

Alergenty

A Gluten, B Skorupiaki, C Jaja, D Ryby, E Orzeszki ziemne, F Soja, G Mleko i jego pochodne z laktozą, H Orzechy, I Seler, J Gorczyca, K Sezam, L Dwutlenek siarki i siarczany, M Łubin, N Mięczaki

Pobierz nasze menu w formie pdf