Nasze menu restauracji w Ustroniu łączy inspiracje z różnych kultur kulinarnych, ponieważ wierzymy, że różnorodność smaków tworzy niezapomniane doznania kulinarne. Z powodu zamiłowania do dobrego jedzenia, znajdziesz tu zarówno klasyczne dania kuchni europejskiej, jak i autorskie propozycje naszego Szefa Kuchni, przygotowywane z myślą o Gościach odwiedzających Beskid Śląski.
Chociaż sięgamy po nowoczesne techniki gotowania, jednakże najważniejsze pozostają dla nas: jakość składników, świeżość produktów i harmonijne połączenia smaków. Dzięki temu menu Restauracji Artemida sprawdza się doskonale zarówno na codzienne obiady, jak i wyjątkowe chwile: chrzciny, komunie, wesela czy jubileusze.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną kartą dań i skorzystania z wyjątkowej atmosfery, jaką oferuje nasza restauracja w Ustroniu z kuchnią regionalną i światową.
MENU SEZONOWE WIOSNA - LATO
CARPACCIO WOŁOWE
"A G"
Polędwica wołowa, rukola, parmezan, oliwa z oliwek,
kapary, bagietka
49 zł
CHŁODNIK Z BOTWINY
"C"
Młode li
cie, bulwy buraka
wikłowego, ma
lanka,
jajko, og
rek, rzodkiewka
24 zł
OKOŃ MORSKI
"G"
Filet z okonia, ziemniaki, szparagi, sos holenderski
72 zł
BEZA PAVLOVA
"C G"
Mini beza, mascarpone, truskawki, rabarbar
29 zł
MENU SEZONOWE WIOSNA - LATO
CARPACCIO WOŁOWE
"A G"
Polędwica wołowa, rukola, parmezan, oliwa z oliwek,
kapary, bagietka
49 zł
CHŁODNIK Z BOTWINY
"C"
Młode li
cie, bulwy buraka
wikłowego, ma
lanka,
jajko, og
rek, rzodkiewka
24 zł
OKOŃ MORSKI
"G"
Filet z okonia, ziemniaki, szparagi, sos holenderski
A Gluten, B Skorupiaki, C Jaja, D Ryby, E Orzeszki ziemne, F Soja, G Mleko i jego pochodne z laktozą, H Orzechy, I Seler, J Gorczyca, K Sezam, L Dwutlenek siarki i siarczany, M Łubin, N Mięczaki